Kuvaus
Luonnollinen vaihtoehto ruuan valkuaisainepitoisuuden lisäämiseksi.
Vinkki: Liota papuja 10-12 h. Heitä liotusvesi pois. Kypsennä pavut joko keittämällä ne erikseen (n. 30-40 minuutin ajan). Heitä keitinvesi pois. Yhdistä pavut johonkin tekemääsi ruokaan tai mausta ne erikseen vaikka valkosipulilla.
Hyvä ruoka on monipuolista ja se sisältää riittävästi proteiinia. Proteiinin osuus päivittäisestä kokonaisenergiatarpeesta on monien suositusten mukaan 17-25 %. Yli 65-vuotiailla proteiinintarve on jopa tätäkin korkeampi.
Sisältää (100g): Energiaa 1524 kJ/364 kcal, rasvaa 2.54 g josta tyydyttynyttä 0,30g, hiilihydraattia 61.12 g josta sokereita 0.24 g, proteiinia 19.96 g, ravintokuitua 8,52 g, Natrium 3 mg, Kalium 258.6 mg, Kalsium 20.4 mg, Magnesium 86.4 mg, Fosfori 304.8 mg, Rauta 2.1 mg, Sinkki 2.52 mg, A-vitamiini 0.00, D-vitamiini 0.00 B1-vitamiini (tiamiini) 0.25 mg, B2-vitamiini (riboflaviini) 0.07 mg, B12-vitamiini 0.00, C-vitamiini 0.00 mg ja E-vitamiini 0,96 mg. Saattaa sisältää jäämiä muista viljakasveista.