Kuvaus
Luonnollinen luomuvaihtoehto ruuan valkuaisainepitoisuuden lisäämiseksi.
Vinkki: Liota papuja 10-12 h. Heitä liotusvesi pois. Kypsennä pavut joko keittämällä ne erikseen (n. 30-40 minuutin ajan). Heitä keitinvesi pois. Yhdistä pavut johonkin tekemääsi ruokaan tai mausta ne erikseen vaikka valkosipulilla.
Hyvä ruoka on monipuolista ja se sisältää riittävästi proteiinia. Proteiinin osuus päivittäisestä kokonaisenergiatarpeesta on monien suositusten mukaan 17-25 %. Yli 65-vuotiailla proteiinintarve on jopa tätäkin korkeampi.
Sisältää (100g): Energiaa 1524 kJ/364 kcal, rasvaa 1 g, hiilihydraattia 58,5 g,josta sokereita 2,0 g ja josta tärkkelystä 39 g, proteiinia 29,50 g, ravintokuitua 25 g, Natrium 0,01 g, Kalium 9 mikrog, Kalsium 103 mg, Fosfori 421 mg, Rauta 6,7 mg, Sinkki 3,1mg, A-vitamiini 31,8 mikrog, C-vitamiini 1,4 mg ja foolihappo 423 mikrog. Saattaa sisältää jäämiä muista viljakasveista.